Ce se întâmplă în perioada de audit lingvistic?

Auditul lingvistic presupune desfășurarea unei discuții în limba străină cu participantul.
Această discuție durează, de regulă, între 30 și 60 de minute. În timpul acesteia evaluatorul obține un eșantion din discursul tipic al participantului în limba străină evaluată. Pe baza acestui eșantion evaluatorul estimează nivelul la care participantul vorbește în limba respectivă, conform grilei Cadrului european de referință pentru limbi străine.
Imediat după discuție, evaluatorul oferă un feedback „la cald”, adică o scurtă caracterizare a prestației participantului.
Ulterior, evaluatorul va redacta un raport conținând atât detaliile evaluării în funcție de un număr de criterii, cât și o serie de sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea viitoare a nivelului lingvistic al participantului.


Cât durează un program individualizat?

Un program individualizat se compune din unul sau mai multe module, in funcție de nevoi. Un modul cuprinde 36 de unitati didactice (1 unitate didactică are 45 de minute), care pot fi efectuate in maxim 6 saptamani.


Cine poate participa la programe?

Programele pot fi create pentru adulți sau pentru copii care doresc să-și dezvolte abilitatea de exprimare orala într-o limbă străină.


Programele sunt construite special pentru nativii romani?

Programele pot fi construite atât pentru nativii români, cât și pentru străini. Explicațiile din timpul sesiunilor pot fi oferite atât în limba română, cât și în limba engleză sau franceză.